21 Eylül 2017 Perşembe

SÜTLÜ REVANİ TARİFİ - Az Şekerli Şerbeti ile Yumuşacık ve Çok Leziz!

123. Bölüm: SÜTLÜ REVANİ TARİFİ - Az Şekerli Şerbeti ile Yumuşacık ve Çok Leziz!

Merhabalar... Bu bölümde sizlerle yapımı son derece kolay olan 'Sütlü Revani' tarifimi paylaşmak istiyorum. Süt kendinden tatlı olduğu için, şerbetine fazla şeker eklemek gerekmiyor. Ben bu tarifte 24 cm.lik yuvarlak borcam kullanıyorum. Başka bir kalıp, pişirme sürenizi azıcık değiştirebilir. Umarım en azından bir kez denersiniz, az şeker ile tatlı mı tatlı :)



MALZEMELERİMİZ
KEK
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1 bardak un 
1 bardak irmik
1 bardak yoğurt 
1/2 bardak toz şeker
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
1 tutam tuz
1/4 bardak erimiş tereyağ 
1/4 bardak sıvı yağ
1 limon rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu

SÜTLÜ ŞERBET
1/2 bardak şeker - 4 bardak süt

SÜSLEMEK İÇİN
Hindistan cevizi/ ya da doğranmış kuruyemiş/ ya da öğütülmüş kuruyemiş

YAPILIŞI
Revani keki klasik şerbet ile hazırlamak isterseniz, ilk önce şerbet ile başlayın.
4 bardak şeker ile 4 - 1/2 bardak suyu bir tencereye alıp, sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin.
İçine 1/8 limonun suyu ile kabuğunu ekleyip, 10 dakika kısık ateşte tıngırdatın.
Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Keki için: 24 cm.lik bir borcam yağlayın ve fırını 175 C getirin.
Bir kabın içine un, irmik, kabartma tozu, vanilya ve bir tutam 
tuz eleyin.
Karıştırıp kenara alın.
Büyükçe bir kabın içine şeker, 1 limon kabuğu rendesi, 1 kaşık limon suyu ve yumurtaları alın.
Mikser ile rengi açılana dek, 3-4 dakika çırpın.
Yoğurdu ekleyin.
1/4 bardak erimiş tereyağ ve 1/4 bardak sıvı yağ ekleyin, 1 dakika daha çırpın.
Kuru malzemeleri sıvı malzemelere ekleyin ve kaşık yardımı ile biraz karıştırın.
Mikser ile birkaç kez çırpın.
Spatula ile kenarları ve tabanı sıyırın.
Karışımı kalıba dökün, üstünü düzleyin.
Hava kabarcıkları gitsin diye, kalıbı sallayın ve birkaç kez ~hafifçe~ tezgaha vurdurun.
25-30 dakika, ya da alt üst iyice kızarana dek fırınlayın.
(Benim kek tam 30 dakikada pişti.)
Bu arada sütlü şerbeti için: Şeker ile sütü bir tencereye alın.
Kısık ateşte, şeker eriyene dek sürekli karıştırarak ısıtın.
(Kaynatmaya gerek yok)
Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Kek piştiğinde, fırından alın ve kürdan testi yapın.
2 dakika kadar, ilk sıcağının geçmesini bekleyin.
Kenarlarını gevşetin.
Keskin bir bıçak ile, baklava şeklinde dilimleyin.
Soğuyan şerbeti sıcak kekin üstüne yavaş yavaş, kepçe ile gezdirerek dökün.
Üstüne hafif aralık kalacak şekilde kapak örtün ve tamamen soğumasını bekleyin.
Hindistan cevizi ya da kuruyemiş ile süsleyin.
(Ben genelde doğranmış antep fıstığı kullanıyorum.)
Servis etmeden önce, en az 4 saat ya da gece boyu buzdolabında soğutun.
*Klasik şerbetli ise buzdolabına koymayın.
Servis tabağına almadan önce dilimleri bir kez daha kesin.
İlk dilimin zor çıkması adettendir :)
Afiyetle yiyip, 'Sütlü Revani'nin o inanılmaz leziz ve yumuşacık tadına varın.
Tadı bir gün sonra çok daha güzel oluyor, ama biz o kadar bekliyoruz desem yalan olur :)


HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder