13 Temmuz 2017 Perşembe

KOLAY VE HAFİF İMAM BAYILDI TARİFİ - Patlıcanları kızartmadan, içini doldurmadan

115. Bölüm: KOLAY VE HAFİF İMAM BAYILDI TARİFİ - Patlıcanları kızartmadan, içini doldurmadan

Merhabalar... Bu bölümde sizlerle çok kolay ve hafif
bir 'İMAM BAYILDI' tarifi paylaşmak
istiyorum. Özellikle sıcak yaz aylarında, bizim gibi hafif yemek isteyenler için ideal. Biz imam bayıldımızı bazen meze gibi, bazen de yanında yeşil bir salata ile hafif bir öğün gibi yemeyi çok seviyoruz. Umarım en azından bir kez denersiniz, belki imam gibi bayılmazsınız ama beğeneceğinizi düşünüyorum :) 



MALZEMELERİMİZ
5 patlıcan
3 köy biberi
1 büyük domates
2 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4-5 diş sarımsak (kabuğu soyulmuş)
Bir tutam toz şeker
Bir tutam kırmızı tatlı toz biber
Tuz&karabiber
Zeytinyağı 

YAPILIŞI
Patlıcanları yıkayıp süzün.
Büyük bir kaseye su doldurun, 1 tatlı kaşığı dolusu tuz atıp karıştırın.
Patlıcanların saplarını kesin ve kabuğunu boylamasına-alaca olacak şekilde, zebra gibi soyun.
İrice, küp küp doğradıktan sonra tuzlu suyun içine aktarın.
Suyun altında kalmaları için üste bir tabak yerleştirin, kenara alın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Biberleri küp küp doğrayın.
Domatesin sapını çıkarın, kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın.
Geniş bir tencerede 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı ısıtın.
Soğanı içine alıp bir tutam tuz ve karabiber serpiştirin.
Orta ateşte arasıra karıştırarak, 4-5 dakika ya da yumuşayana dek kavurun.
Sarımsakları ekleyip karıştırın.
Köy biberlerini ekleyip bir tutam tuz ve karabiber serpiştirin, arasıra karıştırarak
3-4 dakika kızartın.
Salçaları ekleyip güzelce karıştırın.
Bir tutam kırmızı tatlı toz biber serpiştirip karıştırın.
Domatesi ekleyin, bir tutam şeker, tuz ve karabiber serpiştirin.
Sürekli karıştırarak 1-2 dakika pişirin.
Ardından patlıcanları süzüp ekleyin ve nazikçe karıştırarak sosa bulanmasını sağlayın.
2 bardak sıcak su ekleyin, yavaşça karıştırıp kaynamasını bekleyin.
Damak zevkinize göre tuz ve biberini ayarlayın.
Kaynadığında altını iyice kısın ve kapak kapatıp 30 dakika kadar tıngırdatın.
Patlıcanların olup olmadığını kontrol edin, gerekirse bir 10 dakika kadar daha pişirin.
Üstüne bolca zeytinyağı gezdirdikten sonra ocağın altını kapatın. 
Arzuya göre üzerine biraz limon suyu ya da nar ekşisi de gezdirebilirsiniz.
Kapağı hafif aralık olacak şekilde oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Derin bir servis kabına aktarın.
Üstünü doğranmış maydanoz ile süsleyin ve buzdolabına koyun.
Tercihen, pişirdikten bir gün sonra ve oda sıcaklığında servis edin.


HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder