2 Haziran 2017 Cuma

YOĞURTLU TAZE BAKLA ÇORBASI TARİFİ

109. Bölüm: YOĞURTLU TAZE BAKLA ÇORBASI TARİFİ


Merhabalar... Bu bölümde sizlerle BAKLA ÇORBASI tarifimi paylaşmak istiyorum. Bakla yemeğinin kalan suyunu içmeye bayıldığımız için, çorbası nasıl olur acaba diye yola çıktığım bu tarif inanılmaz leziz oldu. Dikkat edilmesi gereken tek husus; kabukları yenilebilir olsa da baklayı sadece turfanda iken kabuğuyla tüketmek, yoksa fazla sert olur.

MALZEMELERİMİZ
250 gr. turfanda bakla
1 orta boy soğan
2 kaşık un
5 çorba kaşığı dolusu süzme yoğurt
Bir tutam toz şeker
1 avuç dolusu doğranmış dereotu
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz&karabiber 

YAPILIŞI
Soğanı yemeklik doğrayın.
Büyükçe bir kasenin içine 1 tatlı kaşığı dolusu un alın.
4-5 bardak suyu eklerken, topaklanma olmasın diye tel çırpıcı yardımı ile çırpın.
Baklaların saplarını kesin.
Yaklaşık olarak nohut büyüklüğünde doğradıktan sonra, kararmalarını önlemek için unlu suyun içine alın.
Bir tencerede, orta ateşte 2-3 kaşık zeytinyağı ısıtın.
Soğanları içine alın ve 5-6 dakika ya da yumuşayana dek, ara sıra karıştırarak kavurun.
Süzüp yıkadığınız baklaları ekleyin.
1 çorba kaşığı dolusu un ve bir tutam toz şeker serpiştirin, sürekli karıştırarak 1 dakika kadar pişirin.
Ardından 5 bardak suyu yavaşça ekleyin ve tencerenin dibini sıyırıp, güzelce karıştırdığınıza emin olun.
45 dakika kadar ya da iyice yumuşayana dek, kapağı kapalı olacak şekilde, en kısık ateşte tıngırdatın.
Bu arada süzme yoğurdu büyükçe bir kaba alıp güzelce karıştırın.
Baklaların olup olmadığını kontrol edin.
4-5 kepçe çorba suyunu azar azar yoğurda ekleyin ve karıştırarak 
yoğurdu ılıtın.
Ilınan yoğurdu çorba tenceresine ekleyin.
Tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin.
Tuzunu ve biberini yoğurt kaynadıktan sonra ayarlayın.
Bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
Doğranmış dereotu ilave edip karıştırın.
Servis tabağına alıp, sıcak sıcak servis edin.
İçtiğim en güzel çorbalardan biri diyebilirim!

HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder