8 Haziran 2017 Perşembe

SAĞLIKLI ÇİKOLATALI DONDURMA TARİFİ - Süzme yoğurtlu, Toz Şeker İlavesiz

110. Bölüm: SAĞLIKLI ÇİKOLATALI DONDURMA TARİFİ - Süzme yoğurtlu, Toz Şeker İlavesiz


Merhabalar... Bu bölümde sizlerle dondurma makinesi gerektirmeyen, dokusu yumuşacık ve zengin çikolata aromalı dondurma tarifimi paylaşmak istiyorum. Ben dondurmamın içine damla çikolata da ekliyorum ama onun yerine sevdiğiniz kuruyemişlerden ekleyebilir, hatta arzu ederseniz hiç koymayabilirsiniz. Çocukların da, büyüklerin de bayılarak yediği bu tarifi umarım en azından bir kez denersiniz.


MALZEMELERİMİZ
100 gr. bitter çikolata (irice doğranmış)
1 bardak damla çikolata (arzuya göre)
4 çorba kaşığı dolusu süzme yoğurt
4 çorba kaşığı kaymak
4 çorba kaşığı üzüm pekmezi
1 silme tatlı kaşığı nescafe
2-3 çorba kaşığı sıcak süt ya da su
Küçük bir tutam tuz

YAPILIŞI
Nescafeyi 2-3 kaşık sıcak süt ya da su içinde eritip kenara alın.
Bitter çikolatayı eritmek için ısıya dayanıklı, büyükçe bir kaba alın.
Benmari usulü için: içinde bir parmak kadar sıcak su olan bir tencerenin üstüne kabınızı yerleştirin, kabın dibi suya değmesin.
Tencereyi kısık ateşe alın ve çikolatayı karıştırarak eritin.
Ya da, mikropdalgada :) 30 saniye aralıklarla, arada karıştırarak, çikolatanın çoğu eriyene dek ısıtın.
Çikolatanın çoğu eridiğinde mikrodalgadan alın ve gerisini karıştırarak eritin.
Erimiş çikolataya 4 kaşık pekmez ekleyin.
Nescafeyi ekleyip karıştırın.
Çikolatanın ılıdığına emin olun, 4 kaşık dolusu yoğurdu öyle ekleyin.
4 kaşık da kaymak ekleyip karıştırın.
Küçük bir tutam tuz serpip, güzelce karıştırın.
Son olarak arzuya göre damla çikolatayı da ekleyip karıştırın.
Dondurmanızı porsiyonluk kaplara böldükten sonra soğutabilirsiniz.
Ya da hazırladığınız kapta üstünü düzledikten sonra soğutup, dondurma kepçesi ile porsiyonlayabilirsiniz.
Dondurma kabının üstünü örtün ve en az 4 saat, ya da servis etmeden 30 dakika öncesine dek 
buzdolabında bekletin.
Buzdolabında tuttuğunuzda kıvamı yumuşak ve yemesi son derece kolay olacaktır.
Servis etmeden tam 30 dakika önce buzluğa attığınıza emin olun, böylece hem kıvamı kaya gibi sert olmaz, hem de soğutmuş olursunuz.
Üstünü dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edin.

HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder