23 Haziran 2017 Cuma

ÇELİK TENCEREDE 'KUZU TANDIR KEBAP' TARİFİ - Yumuşacık, İnanılmaz Kolay ve Leziz

112. Bölüm : ÇELİK TENCEREDE 'KUZU TANDIR KEBAP' TARİFİ - Yumuşacık, İnanılmaz Kolay ve Leziz


Merhabalar... Bu bölümde sizlere geleneksel KUZU TANDIR tarifini, evde kolaylıkla nasıl hazırlayabileceğinizi göstermek istiyorum. Bu tarifi bize sevgili kasabımız Hasan usta verdi, hemen denedik ve biz tadına bayıldık. Hazırlaması son derece kolay, tadı ise tandırda pişmişçesine leziz ve lokum gibi oldu. Umarım en azından bir kez denersiniz!


MALZEMELERİMİZ (2 kişilik)
750 gr. kuzu eti (kemiksiz kol, bir parça olacak şekilde)
Tencere dibini kaplayacak kadar ince kuzu kemiği
4-5 tane tatlı yeşil biber (ya da 7-8 kıl biber)
10-12 adet arpacık soğan
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 - 1/2 tatlı kaşığı ya da damak zevkinize göre iri tuz
1/2 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
1/2 tatlı kaşığı biber salçası


YAPILIŞI
Etinizin sığacağı büyüklükte çelik bir tencerenin içini hafifçe yağlayın.
Arzuya göre kemikleri yıkayın, iyice kuruladıktan sonra tencerenin dibini kaplayacak döşeyin.
Eti de aynı şekilde arzuya göre yıkayıp kurulayın.
Yağlı kısmı aşağıda kalacak şekilde kemiklerin üstüne yerleştirin.
Arpacık soğanları soyun ve etin üstüne yerleştirin.
4-5 diş sarımsak soyup ilave edin.
1 tatlı kaşığı tane karabiber serpiştirin.
Yeşil biberleri temizleyip irice doğrayın ve en üste yerleştirin.
Acı olmaması için, her bir biberin tadına baktığınıza emin olun.
Salçaları 1/2 bardak sıcak su ile karıştırın.
1 - 1/2 tatlı kaşığı ya da damak zevkinize göre iri tuzu ilave edip güzelce karıştırın.
Hazırladığınız bu sosu üstten gezdirin, alta kadar indiğine emin olun.
Tencerenin ağzını önce alüminyum folyo ile kapatın sonra kapak örtün.
Harlı ateşte kaynamasını bekleyin, 2-3 dakika kadar sürüyor gözünüz, daha
doğrusu kulağınız üstünde olsun :)
Bu arada, Hasan ustamızın tabiri ile ocağınızdaki "mum alev"ini bulun :)
En küçük ocak gözünü, mümkün olan en kısık derecede hazır bekletin.
Kaynama sesi geldiğinde tencereyi derhal ''mum alevi''ne alın ve 2 saat 15 dakika tıngırdatın.
Bu arada birlikte servis etmek için pilav hazırlayabilir ya da pide doğrayabilirsiniz.
Pişen eti ocaktan alıp 10 dakika kadar dinlendirin,
Kapağı ve alüminyum folyoyu dikkatlice açın.
Sebzeleri tencereden alın.
Sarımsak ve tane karabiberleri etin üzerinden sıyırın.
Eti ikiye bölün ya da ince ince doğrayın.
Servis tabağına biraz pilav (ya da dilimlenmiş pide) yerleştirip, eti 
üzerine alın.
Tabağı dilediğiniz gibi süsleyin ve servis edin.
Kemikleri ne yapacağımızı Hasan ustaya sorduğumda, "onları da servis edin" demişti. Kesinlikle haklıymış tatları bir muhteşem!
Bu inanılmaz yumuşak ve leziz et tarifi için ustamıza teşekkürlerimizle...
Not. Etin kalan suyunu süzüp çorbalarda vs. kullanmak isteyebilirsiniz.


HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder