24 Mart 2017 Cuma

BULGUR İLE YALANCI MANTI - Çok kolay, tadı aynı mantı gibi ve düşük glisemik indeksli!

97. Bölüm: BULGUR İLE YALANCI MANTI  - Çok kolay, tadı aynı mantı gibi ve düşük glisemik indeksli!



Merhabalar... Sizlerle bu bölümde suçluluk duymadan mantı yiyebileceğiniz bir tarifimi paylaşmak istiyorum. Hamur açmak yok, hamur yiyip hamur gibi olmak yok :) Üstelik tadı da aynen mantıya benziyor. Ben düşük glisemik indeksinden dolayı bulgur kullandım ama arzu ederseniz, aynı tarifi 1/2 paket makarna ile hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELERİMİZ (2-3 kişilik)
150 gr. dana kıyma
1 tatlı yeşil biber
1 soğan
1 1/2 bardak iri bulgur (ya da 1/2 paket makarna)
8-9 bardak sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Sumak, nane, isteğe göre acı toz biber
7-8 çorba kaşığı süzme yoğurt, 4 diş sarımsak 
Tuz&karabiber 

YAPILIŞI
Bulgurları güzelce yıkayıp süzün ve kenara alın.
Sarımsakları soyup ezin ve yoğurdun içine alın.
Küçük bir tutam tuz ve azıcık su ekleyip karıştırın kenara alın, 
oda ısısına gele dursun.
Soğan ve yeşil biberi mini minnacık doğrayın.
Büyük bir tencerede 1'er çorba kaşığı zeytinyağı ile tereyağını, orta 
ateşte ısıtın.
Kıymayı içine alın ve kaşığın arkası ile hafifçe ezerek 5 dakika kadar soteleyin. 
Soğanı ve biberi ekleyin, bir tutam tuz ve karabiber serpiştirin. 
Ocağın altını kısın ve arasıra karıştırarak, 5 dakika kadar soteleyin.
Salçaları ekleyin, 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı tatlı toz biber serpiştirin ve sürekli karıştırarak 1-2 dakika pişirin.
Ardından sıcak suyu ilave edin ve ocağı harlı ateşe getirin.
1 tatlı kaşığı dolusu ya da damak zevkinize göre tuz ekleyin.
Bulgurları (ya da makarnayı) ilave edip karıştırın.
20-25 dakika ya da bulgurlar iyice yumuşayana dek, arasıra 
karıştırarak pişirin.
Makarna kullanmışsanız, paketin üstündeki talimata göre haşlayın.
Pişmesine yakın küçük bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı eritin.
Eriyen yağın içine 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber serpip, 1–2 dakika sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen sosun altını kapatın.
Bulgurların pişip pişmediğini kontrol edin ve ocağın altını kapatın.
Kevgir yardımı ile hafif sulu olacak şekilde servis tabaklarına alın.
Üstüne 3-4 kaşık sarımsaklı yoğurt döktükten sonra yağ&kırmızı biber sosundan gezdirin.
Sumak, nane ve arzuya göre kırmızı toz acı biber serpiştirdikten sonra sıcak sıcak servis edin ve 
suçluluk duymadan yiyin.
Tadı inanılmaz olmuş bu arada!


HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder