22 Ocak 2017 Pazar

KEREVİZ VE PORTAKALLI BULGUR PİLAVI - Düşük Glisemik İndeksli

89. Bölüm: KEREVİZ VE PORTAKALLI BULGUR PİLAVI



Merhabalar... Sizlere bu bölümde bizim çok sevdiğimiz portakallı kerevizi, bulgur ile birleştiren nefis bir pilav tarifi vermek istiyorum. Biz bu lezzetlere bayılıyoruz, umarım siz de en azından bir kez denersiniz. Aynı tarifi bulgur yerine pirinç ile pişirebilir ya da suyunu eklemeden önce 1 bardak haşlanmış nohut ekleyebilirsiniz, nefis oluyor. 
 

MALZEMELERİMİZ
2 bardak bulgur (veya pirinç)
1 kereviz
1 portakal
4 çorba kaşığı dolusu tereyağ
1 soğan (yemeklik doğranmış)
4-5 karanfil
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
Bir tutam acı kırmızı toz biber (isteğe göre)
Zeytinyağı
Tuz&karabiber 


YAPILIŞI
Kerevizi soyun ve küp küp doğrayın.
Bir tencerede 2-3 kaşık zeytinyağı ısıtın ve soğanları ilave edin.
Bir tutam tuz&karabiber serpiştirip, yumuşayana dek 6-7 dakika 
kısık ateşte soteleyin.
Kerevizleri ilave edip bir tutam şeker serpiştirin ve karıştırın.
Yıkayıp süzdüğünüz bulguru (veya pirinç) ilave edip güzelce karıştırın.
Tereyağını ekleyin.
Portakalın kabuğunu rendeleyin ve ekleyin, suyunu ise sıkıp kenara alın.
Bir tatlı kaşığı ya da damak zevkinize göre tuz ve bir tutam karabiber serpiştirin.
Arasıra karıştırarak tereyağının erimesini bekleyin.
1/2 bardak portakal suyu ile 3 1/2 bardak su ekleyin ve harlı ateşte kaynamasını bekleyin.
Son kez karıştırın.
Ocağın altını iyice kısın.
Karanfilleri en üste aralıklı olarak serpiştirin.
Kapak kapatın ve 14-15 dakika suyunu çekene dek pişirin.
Suyunu çekip çekmediğini kontrol edin ve ocağın altını kapatın.
15 dakika kadar demlendirin.
Karanfilleri çıkarın ve nazikçe karıştırın.
Servis tabağına alın, üstüne arzuya göre küçük bir tutam acı toz biber 
serpiştirdikten sonra sıcak sıcak servis edin.

HAZIR :) Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder