19 Aralık 2016 Pazartesi

EVDE SAĞLIKLI ÇİKOLATA YAPIMI

82. Bölüm: EVDE SAĞLIKLI ÇİKOLATA YAPIMI


Merhabalar... Bu bölümde sizlere sağlıklı bir çikolata tarifi vermek istiyorum. Biz denedik ve bayıldık, çok özel-bitter tadında bir çikolata. Siz tatlandırmak için arzuya göre bal da ekleyebilirsiniz. Özellikle çocuklar için son derece doğal ve besleyici. Umarım en azından bir kez denersiniz ve bu tarifi baz alarak kendi damak zevkinize göre çeşitli aromalar ekleyip çıkarırsınız.


MALZEMELERİMİZ
1/4 bardak Harnup unu (keçi boynuzu unu) 
1/4 bardak kakao 
3 çorba kaşığı dolusu tereyağ
1/2 bardak kuru üzüm 
1/2 bardak Şam fıstığı içi
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (ya da 1 paket toz vanilya)
Portakal kabuğu rendesi
1/2 tatlı kaşığı nescafe
1 tutam tuz

YAPILIŞI
Orta boy bir kaba; kenarlardan sarkacak şekilde yağlı kağıt 
serin ve kenara alın.
Tereyağını küçük bir tencerede eritin ve ocaktan alın.
Erimiş hali yaklaşık 1/3 bardak geldi.
İçine nescafe ekleyin.
Harnup unu ve kakaoyu eleyerek ilave edin.
Bir tutam tuz serpiştirin ve güzelce karıştırın.
Vanilya ile portakal kabuğu rendesini ekleyin.
En son kuru üzüm ve fıstıkları ekleyip karıştırdıktan sonra tadına bakın.
Bizim çok hoşumuza giden bitter bir tadı var, dilerseniz bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Karışımı hazırladığınız kaba alın ve kaşıkla iyice yayın.
Yağlı kağıdın sarkan kısımlarını üstüne kapatın ve elinizle yapabildiğiniz kadar düzleyin.
Ev yapımı, olduğu kadar artık :)
Dolaba atın ve bir gece bekletin.
Sonra yağlı kağıdı çıkarın.
Bıçak yardımı ile kesikler atın ve oralardan kırarak porsiyonlayın.
Servis tabağına alın.
Hediyelik kutulara yerleştirerek sevdiklerinize de verebilirsiniz.
Buzdolabında muhafaza edin ve suçluluk duymadan afiyetle yiyin.
İnanılmaz gurme bir tadı var!



HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder