80. Bölüm: BULGUR TABANLI PİZZA TARİFİ
Merhabalar... Bu bölümde sizlere, düşük glisemik indeksli bir pizza tabanı tarifi vermek istiyorum. Tadı inanılmaz oldu ve yedikten sonra enerjimiz hiç düşmedi. Biz denedik ve bayıldık. Umarım siz de en azından bir kez denersiniz.
MALZEMELERİMİZ:
2 bardak ince bulgur
1 bardak sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yumurta
Tuz&karabiber
Zeytinyağı
1 kase Domates sos
1 kase kaşar rendesi
Üstü için: Paşa Gönlünüz Ne İsterse
YAPILIŞI:
Bulguru bir kaba alın.
Bir tutam tuz serpiştirip karıştırın.
1 bardak sıcak su ekleyip karıştırın.
Üstünü kapatın ve arasıra karıştırarak 20 dakika kadar yumuşamasını bekleyin.
Fırını 180 C getirin.
Büyükçe bir fırın tepsisini yağlayın ve yağlı kağıt ile kaplayın.
Yumuşamış bulguru içine alın.
Tereyağı, bir tutam tuz ekleyin ve 2-3 kaşık kadar zeytinyağı gezdirin.
2 yumurta ekleyin ve 3-4 dakika yoğurun.
Hamur tutunmaya başladığında karışımı tepsiye eşit biçimde yayın.
Daha sonra üzerini düzleyin.
Ellerinizi ıslatırsanız daha rahat çalışırsınız.
Kenarları yükseltmeyin ki, pişerken yanmasın.
180C fırında 10 dakika pişirin ve soğumaya alın.
Fırını 200C yükseltin.
Domates sos ile her yerini, özellikle kenarlarını güzelce kaplayın.
(Ben sosu için, birkaç domatesi rondoda çektim ve fesleğen, kekik, tuz, karabiber, şeker, su
Merhabalar... Bu bölümde sizlere, düşük glisemik indeksli bir pizza tabanı tarifi vermek istiyorum. Tadı inanılmaz oldu ve yedikten sonra enerjimiz hiç düşmedi. Biz denedik ve bayıldık. Umarım siz de en azından bir kez denersiniz.
MALZEMELERİMİZ:
2 bardak ince bulgur
1 bardak sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yumurta
Tuz&karabiber
Zeytinyağı
1 kase Domates sos
1 kase kaşar rendesi
Üstü için: Paşa Gönlünüz Ne İsterse
YAPILIŞI:
Bulguru bir kaba alın.
Bir tutam tuz serpiştirip karıştırın.
1 bardak sıcak su ekleyip karıştırın.
Üstünü kapatın ve arasıra karıştırarak 20 dakika kadar yumuşamasını bekleyin.
Fırını 180 C getirin.
Büyükçe bir fırın tepsisini yağlayın ve yağlı kağıt ile kaplayın.
Yumuşamış bulguru içine alın.
Tereyağı, bir tutam tuz ekleyin ve 2-3 kaşık kadar zeytinyağı gezdirin.
2 yumurta ekleyin ve 3-4 dakika yoğurun.
Hamur tutunmaya başladığında karışımı tepsiye eşit biçimde yayın.
Daha sonra üzerini düzleyin.
Ellerinizi ıslatırsanız daha rahat çalışırsınız.
Kenarları yükseltmeyin ki, pişerken yanmasın.
180C fırında 10 dakika pişirin ve soğumaya alın.
Fırını 200C yükseltin.
Domates sos ile her yerini, özellikle kenarlarını güzelce kaplayın.
(Ben sosu için, birkaç domatesi rondoda çektim ve fesleğen, kekik, tuz, karabiber, şeker, su
Biraz peynir serpiştirin.
Daha sonra paşa gönlünüz ne isterse pizzanızı döşeyin.
Ben yeşil tatlı biber, mısır, zeytin, sucuk, domates ve kuru soğan kullandım.
Zeytinyağı gezdirin.
Bir tutam tuz ve karabiber serpiştirin.
Üstüne bolca peynir serpin ve 20-25 dakika fırına verin.
Ben 25 dakika pişirdim.
1-2 dakika soğumasını bekleyin.
Yağlı kağıttan tutarak kesme tahtasına alın ve pizzanızı dilimleyin.
Yağlı kağıdı dikkatlice sıyırıp çıkarın.
Dilimleri servis tabağına alın ve suçluluk duymadan afiyetle yiyin.
Ben yeşil tatlı biber, mısır, zeytin, sucuk, domates ve kuru soğan kullandım.
Zeytinyağı gezdirin.
Bir tutam tuz ve karabiber serpiştirin.
Üstüne bolca peynir serpin ve 20-25 dakika fırına verin.
Ben 25 dakika pişirdim.
1-2 dakika soğumasını bekleyin.
Yağlı kağıttan tutarak kesme tahtasına alın ve pizzanızı dilimleyin.
Yağlı kağıdı dikkatlice sıyırıp çıkarın.
Dilimleri servis tabağına alın ve suçluluk duymadan afiyetle yiyin.
HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız
Açıklamalı video için tıklayınız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder