25 Kasım 2016 Cuma

MANTAR ÇORBASI TARİFİ - Soğuk kış aylarında sıcacık bir lezzet!

77. Bölüm: MANTAR ÇORBASI TARİFİ - Soğuk kış aylarında sıcacık bir lezzet! 


Merhabalar... Bu bölümde sizlere favori çorbalarımdan biri olan mantar çorbası tarifimi vermek istiyorum. Kış aylarında içinizi ısıtacak, kremamsı ve ağızda eriyen bir lezzette ama sütle yapıldığı için son derece hafif. Yapması son derece kolay ve inanılmaz lezzetli. Umarım en azından bir kez denersiniz.



MALZEMELERİMİZ:

10-12 orta büyüklükte mantar
2 bardak ılık su
2 bardak ılık süt (tam yağlı)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı dolusu un
1/2 limon
1/2 kase doğranmış dereotu
Tuz&karabiber 

YAPILIŞI:

Mantarları temizleyin, saplarını ayıklayıp küp küp doğrayın.
Üstlerine limon suyu sıkıp karıştırın.
Bir tencerede tereyağını eritin.
Mantarları ilave edin, bir tutam tuz ve karabiber serpin.
Suyunu salıp tekrar çekene kadar orta ateşte, arasıra karıştırarak soteleyin.
Unu ilave edin ve 1-2 dakika sürekli karıştırarak kavurun.
Ilıttığınız 2 bardak süt ile 2 bardak suyu karıştırarak ilave edin.
Kaynayana dek karıştırarak pişirin.
Ocağın altını kısın ve 1/2 tatlı kaşığı ya da damak zevkinize göre tuz ve bir 
tutam karabiber ekleyin.
Ocağın altını kapatın ve dereotunu ekleyip karıştırın.
Tuzunu kontrol edin, az gelmişse ekleyin ve sıcak sıcak servis edin.



HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder