27 Ekim 2016 Perşembe

BALIK ÇORBASI TARİFİ

72. Bölüm: BALIK ÇORBASI TARİFİ


Merhabalar... Sizlere bu bölümde inanılmaz lezzetli ve bütçe dostu balık çorbası tarifimi vermek istiyorum. Balık almaya gittiğimde, aldığım balıklar temizlenirken rica ediyorum ve kafa, kuyruk, kılçık gibi kısımları ayrıca sardırıyorum. Böylece, balığın hiçbir yerini ziyan etmemiş oluyoruz. Siz arzu ederseniz, tadı hoşunuza giden herhangi bir bütün balık alıp, gene bu tarife göre pişirebilirsiniz. 


MALZEMELERİMİZ:

Balık parçaları (kafa, kuyruk, kılçık)
1 soğan - 1 kapya biber
1 patates - 1 havuç 
2 diş sarımsak
Defne yaprağı
1 kase taze maydanoz ve dereotu
Kuru nane ya da kereviz
Tane karabiber - Tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Limon

YAPILIŞI:

Balık parçalarını yıkayıp bir tencereye alın ve üzerine su doldurun.
2 diş sarımsak, 1 adet defne yaprağı ve bir tutam tuz ekleyip haşlanmaya bırakın.
Bu arada, soğan ve kapya biberi küp küp doğrayın.
Bir başka tencerede zeytinyağını ısıtıp doğradığınız sebzeleri içine alın.
Bir tutam tuz ekleyin ve yumuşayıncaya dek, 7-8 dakika kısık ateşte, arasıra 
karıştırarak soteleyin.
Patates ve havucu küp küp doğrayın.
Balığın suyunun köpüklerini bir kaşık yardımı ile alın.
Patates ve havucu da sotelenmekte olan sebzelere ekleyin ve hepsini 4-5 dakika 
daha karıştırarak sotelemeye devam edin.
Tencerenin dibi çok kuru kalmasın, gerekirse 1-2 kepçe kaynamakta olan balık suyundan ekleyin.
Sebzeler yumuşadığında, balık suyunu süzerek sebzelerin olduğu tencereye alın.
1 tatlı kaşığı ya da damak zevkinize göre tane karabiber ve bir tutam tuz ekleyin.
Süzülen balıklar el değecek kadar soğuduğunda, derisini ve kılçıklarını ayıklayarak didikleyin.
Kılçık kalmadığından emin olun.
Didiklediğiniz parçaları çorbaya ekleyin.
Karıştırdıktan sonra tuzuna bakın ve az gelmişse ilave yapın.
Bir tavada tereyağı eritin 1 tatlı kaşığı kuru naneyi (ya da kereviz) 1-2 dakika,
karıştırarak kavurduktan sonra çorbaya ilave edin.
Taze maydanoz ve dereotunu doğrayarak çorbaya ekleyin ve balık çorbanızı sıcak sıcak, yanında limon dilimleri ile servis edin.

Kıvamlı çorba seviyorsanız, 1 silme çorba kaşığı mısır nişastasını 1/4 bardak su ile çırpın, pişen çorbaya ekleyin ve bir taşım kaynatın.

HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder