6 Temmuz 2016 Çarşamba

KIRPIK BÖREK

46. Bölüm: KIRPIK BÖREK

Merhabalar... Bu bölümde sizlere yapımı son derece kolay olan 'KIRPIK BÖREK' tarifimi paylaşmak istiyorum. İç malzeme olarak ben beyaz peynir kullandım, siz istediğiniz malzemeyle yapabilirsiniz. Bazı arkadaşlarımızın bir oturuşta bitirdiği bir börek tarifidir bu, umarım sizin de hoşunuza gider :) 

MALZEMELERİMİZ:

3 yufka
300 gr. beyaz peynir
1 kase maydanoz (doğranmış)
1/2 kase dereotu (doğranmış)
1 yumurta 
1/2 bardak süt
Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Kırmızı toz biber
Çörekotu (isteğe bağlı)


YAPILIŞI:

Orta boy bir fırın tepsisine 1-2 kaşık zeytinyağı dökün ve kağıt havlu ile iyice yayın.
Yufkalardan birini, kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye yayın ve lazım olana 
dek kenara alın.
İç malzemesi için; kalan 2 yufkayı küçük küçük parçalara kesin, elinizle havalandırın 
ve büyük bir kaseye alın.
Üstüne ufalanmış beyaz peynir, doğranmış yeşillikleri ekleyin.
Peynir tuzlu ise tuz koymayın, biraz karabiber, arzuya göre kırmızı toz biber ekleyin.
1-2 kaşık da zeytinyağı gezdirdikten sonra nazikçe karıştırın.
Böreği ıslatmak için: 1 yumurta, 1/2 bardak süt ve 1/3 bardak zeytinyağı çırpın.
Küçük 1 tutam tuz ve karabiber ekleyin.
İç malzemeyi tepside duran yufkanın içine güzelce yayın.
Yumurtalı karışımdan 1/4 bardak kadar ayırın, kalanını kaşık kaşık iç malzemenin
üstünde komple gezdirin.
Yufkanın sarkan kenarlarını iç malzemenin üstüne kapatın. 
Ayırdığınız yumurtalı karışımı fırça yardımı ile güzelce üstüne sürün.
Arzuya göre çörekotu serpiştirin.
Fırını 200 dereceye getirin, böreği de 15 dakika kadar buzdolabına atın.
Fırın ısındığında, böreğinizi 20 dakika ya da altı üstü iyice kızarana dek pişirin.
Fırından alın, ilk sıcağı geçtikten sonra dilediğiniz gibi dilimleyin.
Ilık ya da oda sıcaklığında servis edebilirsiniz. Hatta sevenler için soğuk bile olur :)

HAZIR :) Afiyet Olsun!
Ayrıntılı video için tıklayınız 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder