28 Temmuz 2016 Perşembe

KADINBUDU KÖFTE- Annemin Tarifi İle

51. Bölüm: KADINBUDU KÖFTE - Annemin Tarifi İle


Merhabalar... Bu bölümde sizlerle inanılmaz lezzetli bir "Kadınbudu Köfte" tarifi
paylaşmak istiyorum. Anne tarifi :) İster evde kalan pilav ile, ister bizim yaptığımız
gibi sıfırdan pilav pişirerek. Bütçe dostu Kadınbudu Köfte ile kendinize bir ziyafet çekebilirsiniz. Hele yanında bir de patates püresi ile tadından yanına varılmaz. 




MALZEMELERİMİZ:

2 bardak pilavlık pirinç (Osmancık)
250 gr. kıyma
1 büyük soğan 
1 kase maydanoz
3 yumurta
2 kaşık tereyağı
3 çorba kaşığı galeta unu
1 çorba kaşığı un
1 bardak sıvıyağ
Tuz&karabiber
Kimyon


YAPILIŞI:

Tereyağını tencerede eritin ve yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri içine alın.
1 silme tatlı kaşığı tuz ilave edin ve karıştırarak 2-3 dakika kavurun.
4 bardak su ilave edin.
Kaynadığında şöyle bir karıştırıp kapak kapatın, ocağı iyice kısın ve suyunu 
tamamen çekene dek, 12-13 dakika tıngırdatın.
(Arada, tereyağı yüzünden köpürürse, kapağını bir açıp kapatın.)
Pilav piştiğinde büyükçe bir kaseye alın, karıştırın ve tamamen soğumaya bırakın.
Bu arada, soğanı rendeleyin, maydanozu doğrayın.
3 çorba kaşığı galeta unu ile 1 kaşık unu iyice karıştırın.
(Ben bayağı bir tepeleme koydum ve biraz arttı.) 
Pilav soğuduğunda 1/2 tatlı kaşığı ya da damak zevkinize göre tuz, bolca 
karabiber ve 1/4 tatlı kaşığı kimyon ekleyip karıştırın.
Soğan, maydanoz ve kıymayı içine katıp tekrar karıştırın.
En son çırpılmış 1 yumurta ilave edin ve 2-3 dakika güzelce yoğurun.
Tutunup tutunmadığını kontrol edin.
Annem der ki: "Tutunmuyorsa azıcık un ilave edebilirsiniz."
Sonra tüm karışım bitene dek oval şekilli, orta boy yassı köfteler yapın.
Bu ölçülerle biz 22 tane köfte yaptık. 
Hazırladığınız köfteleri güzelce galeta unlu karışıma bulayın.
Üstünü örtüp en az 30 dakika buzdolabında bekletin. 
"İstenirse bu şekilde dolapta 1 gün, hatta 2 gün bile bekletilebilir" diyor annem.
Köfteleri kızartmaya hazır olduğunuzda, 2 yumurtayı güzelce çırpın.
Ocağı orta ateşe getirin ve 1 bardak sıvıyağı tavada kızdırın.
Köfteleri yumurtaya bulayın, yumurtanın fazlalığını alın ve köfteyi dikkatlice 
tavaya bırakın.
Altı kızardığında, (yaklaşık 1 dakika sonra) çevirin ve diğer tarafını da 1 dakika kızartın.
Sonra aynı işlemleri kısık ateşte tekrarlayın ki içini de çeksin.
Her iki tarafı da önce orta sonra kısık ateşte yaklaşık 1'er dakika pişiriyoruz. 
Yaklaşık 4-5 dakikada pişiyor bir tava. 
Pişen köfteleri kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın.
Tüm köfteler bitene kadar tekrarlayın.
Servis tabağına aldıktan sonra ılık, oda sıcaklığında ve hatta soğuk olarak tüketebilirsiniz :) Biz soğuk yemeye de bayılıyoruz.


HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder