30 Haziran 2016 Perşembe

MENEMEN NASIL YAPILIR

45. Bölüm: MENEMEN TARİFİ

Merhabalar... Bu bölümde sizlere yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti olan 'MENEMEN' in nasıl hazırlandığını göstermek istiyorum. İster kahvaltıda ya da öğle yemeğinde, ister hafif bir akşam yemeği niyetine... Yapımı çok kolay, altı üstü doğramaktan ibaret, tadını ise bilmeyen var mı :) 

MALZEMELERİMİZ (2 kişilik)

1 büyük soğan
4 köy biberi ya da çarliston
2 büyük domates
4 yumurta 
Tuz&Karabiber
1 tutam toz şeker
Kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Soğan ve biberleri küp küp yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını tavada ısıtın.
Soğan ve biberleri tavaya alın bir tutam tuz ekleyin ve ocağın altını iyice kısın.
Yumuşayana dek, 10 dakika kadar arasıra karıştırarak soteleyin.
Bu arada tercihinize göre domatesleri ya rendeleyin, ya kabuklarını soyup küp küp doğrayın
ya da kabuklu olarak rondodan geçirin. 
Soğan ve biberler yumuşadığında domatesi ilave edip karıştırın.
Bir tutam tuz, karabiber, toz şeker ve arzuya göre kırmızı toz biber ilave edin, karıştırın.
Orta ateşte domatesler suyunu çekene dek 10 dakika karıştırmadan pişirin.
Domatesler suyunu çektiğinde ocağın altını tekrar kısıp, yumurtaları içine kırın.
Kapak kapatıp 1 dakika kadar pişirin.
1 dakika sonra kapağı açın, nazikçe karıştırarak 3-4 dakika daha pişirin.
Tuzunu kontrol edin ve gerekiyorsa ekleyin.
Karabiber de serpiştirdikten sonra servis tabağına alın ve sıcak olarak hemen servis edin.

HAZIR :) Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder