17 Haziran 2016 Cuma

ÇILBIR NASIL YAPILIR

44. Bölüm: ÇILBIR NASIL YAPILIR


Merhabalar... Sizlere bu bölümde yapması son derece kolay, tadı ise nefis olan 'ÇILBIR' ın nasıl hazırlandığını göstermek istiyorum. ÇILBIR, suda pişirilen yumurtanın sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile servis edildiği bir tür yemektir. Tarifim tek kişilik.4 ya da daha fazla yumurta ile yapacaksanız genişçe bir tava kullanmanızıöneririm. 


MALZEMELERİMİZ:

2 yumurta 
1/2 kase yoğurt (oda sıcaklığında)
1 çorba kaşığı sirke 
1 diş sarımsak (isteğe göre)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Tuz, Karabiber

YAPILIŞI:

Bir tencereye su doldurun ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
Bu arada, yoğurdun içine arzuya göre bir diş sarımsak ezip ekleyin.
Bir tutam tuz atın karıştırın ve kenara alın.
Tenceredeki su kaynadığında ateşin altını iyice kısın.
Suya, 1 tutam tuz ve 1 çorba kaşığı sirke ekleyip karıştırın.
Yumurtaları ayrı kaselere kırın ve mümkün olduğunca 
yakından tek tek suya bırakın. 
4 dakika kısık ateşte tıngırdatın.
Bu arada tereyağını ayrı bir tencerede eritin.
Eriyen yağa 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber ekleyin ve karıştırarak 
10-15 saniye kısık ateşte kavurun.
Pişen yumurtaları el kevgiriyle, suyunu süzdükten sonra servis 
tabağına alın, yoğurdu üzerine dökün.
Tereyağını yoğurdun üstünde gezdirin. 
Biraz da karabiber serpiştirdikten sonra hemen servis edin.



HAZIR :) Afiyet Olsun!
Ayrıntılı video için tıklayınız 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder