6 Haziran 2016 Pazartesi

BALIK KÖFTESİ

42. Bölüm: BALIK KÖFTESİ

Merhabalar... Sizlere bu bölümde yapımı son derece kolay, bütçe dostu ve tadı nefis bir köfte tarifi vermek istiyorum. Köfteleri, 2-3 gün dolapta, 3 aya kadar buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Özellikle, balık sevmeyen minikler için denemeye değer bir tarif :)


MALZEMELERİMİZ:

2 kutu ton balığı (320 gr.)
1 büyük patates
1 yumurta
1/2 limon kabuğu rendesi
1/2 kase ekmek kırıntısı
4 dal taze soğan
1 kase maydanoz ve dereotu
1 çorba kaşığı kapari
1 adet Defne yaprağı
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Kızartmak için ayçiçek yağı

YAPILIŞI: 

Patatesi 1 tutam tuz ve 1 defne yaprağı ile haşlayın.
Bu arada yeşillikleri doğrayın.
Kapariyi irice doğrayın.
Hepsini bir kaba alın.
Üstüne, limon kabuğunu döndüre döndüre rendeleyin.
Süzdüğünüz ton balığını ekleyin, karıştırın.
Bolca karabiber, damak zevkinize göre kırmızı toz biber ekleyin.
Patates iyice haşlandığında soyup, karışımın üstüne rendeleyin.
1/2 tatlı kaşığı ya da damak zevkinize göre tuz ekleyin.
İyice karıştırın. 
Tuzunu kontrol ettikten sonra yumurtayı ilave edin ve nazikçe yoğurun.
1 yemek kaşığı dolusu alıp elinizle köfte şekli verin.
Her tarafını ekmek kırıntısı ile kapladıktan sonra tabağa alın. 
Tüm köfteler bittiğinde üstünü streçleyin ve en az yarım saat dolapta bekletin.
Kızartmak için yağı tavada kızdırın, iki tarafını da güzelce kızartın.
Fazla yağını alması için kağıt havluya alın ve servis edin.
Fırında pişirmek için, fırını 200C ısıtın.
Bir tepsiye yağlı kağıt serin, üstünü yağlayın.
Köfteleri yayın, üstlerine yağ gezdirin ve 15 dakika fırına verin.
15 dakika sonra, fırından alıp köfteleri çevirin ve bir 15 dakika daha fırınlayın. 
Servis tabağına alın, sıcak servis edin.


HAZIR :) Afiyet Olsun!
Ayrıntılı video için tıklayınız 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder