30 Nisan 2016 Cumartesi

FESLEĞENLİ SOS - Pesto Sos

33. BÖLÜM: FESLEĞENLİ SOS - Pesto Sos


Merhabalar... Sizlere bu bölümde evde kolaylıkla
hazırlayabileceğiniz fesleğenli (pesto) sos tarifi
vermek istiyorum. Bu sosu, makarnalarda
kullanabileceğiniz gibi; etlerin üstüne, salata
sosu olarak, ekmek üstüne ya da sandviçlerin
içine sürerek de yiyebilirsiniz. 'Ev yapımı Trofie
Makarna' ile denemek isterseniz, linkini
aşağıda bulabilirsiniz.

MALZEMELERİMİZ:

1 Kase Taze Fesleğen Yaprağı (ya da Reyhan)
3 Çorba Kaşığı dolusu Çam Fıstığı
125 gr. Eski Kaşar (ya da Parmesan)
1/2 Bardak Zeytinyağı
1 Büyük Diş Sarımsak
Tuz (tercihen deniz tuzu)
Karabiber

YAPILIŞI:

İlk iş çam fıstıklarını 3-4 dakika boş tavada
karıştırarak kavurun ve soğumaları için bir kaseye alın.
Fesleğenlerin saplarını koparıp, yapraklarını
yıkayın.
Kaşarı rendeledikten sonra, fesleğenli sosu
bir havanda hazırlayabilirsiniz.
Bir rondonuz varsa ve onda yapmayı tercih
ediyorsanız, ilk önce peyniri güzelce rondodan geçirin.
Kavrulmuş çam fıstıkları ile fesleğenleri (biraz sulu bırakarak)
ilave edin.
Sarımsak, azıcık tuz, (peynir tuzlu olabilir, çok koymayın!)
damak zevkinize  göre karabiber ekleyip rondoyu tekrar çalıştırın.
En son 1/2 bardak zeytinyağı ekleyin, bir kaşık yardımıyla
kenarları kabın içine doğru sıyırın ve son kez rondoda çekin ve
fesleğenli sosumuz hazır :)
Bir kaseye alın, hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında
1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.

HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız

Fesleğen soslu Trofie için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder