21 Nisan 2016 Perşembe

KÖPÜKLÜ AYRAN

30. Bölüm: KÖPÜKLÜ AYRAN

Merhabalar... Ayran tarifine ayırdığım bu bölümde, klasik tarifi kısaca 
geçtikten sonra, bol köpüklüsünün yapılışını paylaşmak istiyorum. 
Özellikle bazı yabancı arkadaşlarımın evde ayran yapmayı bilmediklerini 
fark ettiğim için böyle bir bölüme ihtiyaç duydum. Geleneksel ve rahatlatıcı daha çok tanınsın isterim.


MALZEMELERİMİZ :)

Yoğurt
Soğuk Su 
Tuz

YAPILIŞI:
Bir bardağa 3 çorba kaşığı dolusu yoğurt koyun.
1/2 silme çay kaşığı ya da damak zevkinize göre tuz ekleyip karıştırın.
Bardağın kalanını yavaş yavaş suyla doldururken bir yandan 
güzelce karıştırın ve afiyetle için :)

BOL KÖPÜKLÜ AYRAN İÇİN MALZEMELERİMİZ:

1 Bardak Yoğurt
1/2 Bardak Süt
1/2 Bardak Soda
3 Bardak soğuk su
Tuz
Kuru Nane (isteğe bağlı)
Mikser

Yoğurt, süt ve 1/2 tatlı kaşığı (ya da damak 
zevkinize göre) tuzu büyükçe bir kaba alın.
Mikserle bir güzel çırpın.
Soda ve suyu ekleyin, iyice köpürene dek önce yavaş, 
sonra da hızlı ayarda güzelce çırpın.
Bardağa ayran doldurun. 
Üstüne de köpüğünden bir tepe yapın :) 
Arzuya göre kuru nane serpiştirebilirsiniz.
Daha sonra içmek isterseniz, şişeleyip dolaba atın 
ve içmeden önce güzelce çalkalayın.

HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder