4 Nisan 2016 Pazartesi

BİBERİYELİ PATATES EŞLİĞİNDE ANTRİKOT

25. Bölüm: BİBERİYELİ PATATES EŞLİĞİNDE ANTRİKOT

Merhabalar... Sizlere bu bölümde, kolayca hazırlayabileceğiniz 'Antrikot ve Biberiyeli Patates' tarifi vermek istiyorum. İnanılmaz lezzetli oluyor ve işin güzel yanı; kısa sürede hazırlayıp sofraya hemen oturabiliyorsunuz.

MALZEMELERİMİZ (2 kişilik)

2 Dana Antrikot 
2 patates 
1 bardak süt
Kuru biberiye
Sarımsak, Limon
Tuz, Karabiber, 
Tereyağı, Zeytinyağı


YAPILIŞI:

İlk iş, 1 bardak süte 1 çorba kaşığı limon suyu sıkıp 5 dakika bekletin.
Patatesleri soyun ve yıkayın.
Dilimledikten sonra küp küp doğrayın.
Soğuk su koyduğunuz bir tavaya alın.
1 tutam tuz ve soyulmuş 1 diş sarımsak ekleyip, şöyle bir karıştırın
ve 15 dakika orta ateşte bırakın.
Beklettiğiniz limonlu sütü etlerin üstüne döküp, en az yarım saat bekletin.
Marineyi bir gün önceden yapıp dolapta bekletirseniz, etiniz daha da yumuşak olur.
(Ama hemen pişirecekseniz buzdolabına almayın.)
Et ve patatesleri beklerken, arzu ederseniz et için basit bir sos da hazırlayabilirsiniz.
Bunun için önce: 1 avuç kıyılmış maydanoza 1 çorba kaşığı kadar limon suyu sıkın.
1 çay kaşığı kadar hardal, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber ve biraz tuzu
ekleyip karıştırın, hepsi bu :)
15 dakika haşladıktan sonra patatesleri süzün, aynı tavaya 2'er kaşık zeytinyağı 
ve tereyağı koyup eritin.
Patatesleri ilave edin, karıştırın.
Arzuya göre, üstlerine kuru biberiye serpiştirin.
Biraz tuz ekleyin ve karıştırarak harlı ateşte kızartmaya başlayın.
Kızarmaya başladıklarında üstlerine 1-2 kaşık limon suyu sıkın ve karıştırarak 
biraz daha kızartın.
Servis tabağına alın ve gerekiyorsa hemen tuz ilavesi yapın.
Et içinse, kalın tabanlı bir tavayı harlı ateşte ısıtmaya başlayın.
(En az 5-6 dakika boyunca)
Tava ısına dursun, siz etleri marineden alın ve kağıt havlu ile iyice kurulayın. 
(Et oda ısısında değilse, bekletin!)
Her iki yüzünü de tuz, karabiber ve zeytinyağı ile güzelce ovalayın.
(Tavayı yağlamayacağımız için, zeytinyağını etin her tarafına iyice
yedirdiğinize emin olun.)
İyice ısınmış olan tavaya dikkatlice bırakın ve hiç ellemeyin. 
Bu işleme 'Eti mühürleme' deniliyor, kısaca etin lezzetli olan suyunu 
kendi içinde hapsediyoruz.
Bir tarafı dilediğiniz gibi piştiğinde çevirip diğer tarafını da kızartın.
(Ben her yüzünü yaklaşık 3'er dakika tutuyorum.)
Arzuya göre üstlerine kuru biberiye ya da kekik de serpiştirebilirsiniz.
Pişirme işlemi tamamlandığında etinizi birkaç dakika dinlendirdikten sonra patatesler 
ve sos eşliğinde servis edebilirsiniz. 

HAZIR :) Afiyet Olsun!

Açıklamalı video için tıklayınız 















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder