30 Mart 2016 Çarşamba

ŞEKERSİZ CHEESECAKE

23. Bölüm: ŞEKERSİZ CHEESECAKE



Merhabalar... Bu bölümde sizlerle, hiç şeker kullanmadan yaptığım Cheesecake (Peynirli kek) tarifimi paylaşmak istiyorum. Kuru meyvelerin doğal şekerinden yararlandım ve sonuç inanılmazdı. Hem tadını çok sevdik, hem de suçluluk duymadan yedik :) 


MALZEMELERİMİZ:
2 yumurta
2 bardak çekirdeksiz kuru üzüm (Sultaniye
)
1 bardak karışık kuru meyve 
(erik, gün kurusu, yaban mersini...)
500 gr. tatlı lor (ya da krem beyaz peynir)
200 gr. kaymak
1 paket vanilya
1/2 bardak ceviz
Limon kabuğu rendesi
Süslemek için 2 çorba kaşığı Antep fıstığı



YAPILIŞI:
İlk iş, kuru meyveleri bir tencereye alın.
3 bardak su ekleyin.
Şöyle bir karıştırın, kısık ateşte tıkırdaya dursun.
Bu arada, fırınınızı 190 dereceye getirin ve kalıbınızı yağlı kağıtla kaplayın.

(Ben 24 cm.lik, çıkarılabilir tabanlı bir tart kalıbı kullandım.)
Büyükçe bir kapta 2 yumurta çırpın.
Kaymağı da ekleyip iyice çırpın, rengi açılsın.
Vanilyayı ekleyin, a
zıcık limon kabuğu rendeleyin.
(Limonu, döndürerek rendeleyin ki acı olan beyaz kısımları gelmesin.)
Tekrar çırpın ve bir kenara alın.
Lor peynirini ufalayın ve çatalla ezin. 
(Krem peynir kullanıyorsanız, sadece kâseye alın.)
Bu arada 'Labne' tercih etmeyin, çok sulu! Krem-beyaz peynir iş görür.
Dikkatlice, meyvelerin suyundan,  yarım bardak ilave edin ve güzelce karıştırın.
Peyniri, yumurtalı karışıma ekleyin, tekrar karıştırın ve blendırla çırpın.
Hatta üşenmezseniz, (daha kremamsı bir lezzet için) oldu olacak bir de kevgirden geçirin :)
3 dakika kadar sürüyor, bu arada krem peynirciler bu adımı da yapmıyor!
(Kevgirin altını da sıyırıyoruz ki, ziyan olmasın)
Karışımı, hazırladığınız kalıba dökün ve güzelce yaydıktan sonra 45 dakika kadar pişirin.
Keki fırına verdikten sonra, meyveleri ocaktan alın.
İlk sıcağı geçtikten sonra, cevizleri ilave edin ve rondodan geçirin.
Meyveli sosumuz, koyu bir marmelat kıvamında olacak.
45 dakika sonunda, Cheesecake'i fırından alın ve 
tamamen soğumasını bekleyin.
Dikkatlice, kalıptan çıkartarak servis tabağına alın.
Yağlı kağıdı da dikkatlice, sıyırarak çıkarın.
Meyveli sosu kekin üstüne güzelce yayın; şöyle en güzelinden olsun :)
Arzuya göre, üstüne kıyılmış Antep fıstığı serpiştirebilirsiniz.
En az bir gece buzdolabında beklettikten sonra, dilimleyip, suçluluk duymadan yiyebilirsiniz :)

HAZIR :) Afiyet Olsun!

Ayrıntılı video için tıklayınız 















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder