8 Mart 2016 Salı

KANTON USULÜ PİLAV

17. Bölüm: KANTON USULÜ PİLAV

Merhabalar... Sizlere bu bölümde evde kolaylıkla nasıl 'Kanton Usulü Pilav' yapabileceğinizi göstermek istiyorum. Çin mutfağı sevenler için, yapması çok pratik, yemesi ise son derece keyifli bir lezzet... 

MALZEMELERİMİZ: (3-4 kişilik)

1 kupa pirinç (tercihen Yasemin kokulu)
1 kupa dondurulmuş garnitür 
2 Yumurta
2 çorba kaşığı soya sosu
3 dal doğranmış taze soğan
Tuz, zeytinyağı

YAPILIŞI:
Bir tencereye bolca su koyun ve ocağı harlı açın.
Sudan geçirdiğiniz pirinç ve garnitürü tencereye alın.
Üstüne çok az zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin.
Tencerenin kapağını örtün ve 20 dakika haşlanmaya bırakın.
(Su kaynadığında kapağı aralayın ve ocağın altını biraz kısın)
Pirinç kaynarken, yanı sıra 'TATLI EKŞİ SOSLU TAVUK' da pişireyim 
derseniz, linkini aşağıda bulabilirsiniz :)
20 dakika sonunda pilavı süzün ve soğuk sudan şöyle bir geçirin.
Aynı tencerede 3-4 kaşık zeytinyağı ısıtıp, 2 yumurtalı bir omlet yapın.
3 dal doğranmış taze soğan ekleyin.
2 çorba kaşığı soya sosu döküp karıştırın. 
En son sebzeli pilavı ekleyin ve tekrar karıştırın.
Tuzunu kontrol edin. Az gelmişse arzuya göre tuz&karabiber ekleyin ve son kez karıştırın.
Sıcak olarak servis edin. (Hemen servis etmeyecekseniz, kapağı yarım açık bırakın)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder