20 Mart 2016 Pazar

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

19. Bölüm: HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

Merhabalar... Sizlerle bu bölümde tadını çok sevdiğimiz bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum. Günlerce taze kalan, kıyır kıyır, yapımı son derece kolay, tadı ise inanılmaz!


MALZEMELERİMİZ:
2 yumurta (oda sıcaklığında)
1 bardak şeker
75 gr. (5 çorba kaşığı) margarin (oda sıcaklığında)
75 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1/2 bardak sıvıyağ
3 çorba kaşığı dolusu kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
3,5 bardak un
1 tutam tuz
1/2 bardak iri çekilmiş ceviz
1 kase hindistan cevizi

YAPILIŞI:
İlk iş, fırınınızı 175 dereceye getirin ve büyük boy bir fırın tepsisini yağlayın. (ya da yağlı kağıt serin)
Yumurtalardan birinin akını bir kaseye ayırın, kalanı çırpma kabına alın.
Yumurtaları çırpın.
Şekeri ilave edin 1-2 dakika daha çırpın. Yumurtaların rengi biraz açılsın.
Katı yağları ve sıvı yağı ilave edin ve iyice çırpın.
Kakao ve tarçını eleyerek ekleyin.
Kabartma tozu ve 3,5 bardak unu da eleyerek ekleyin.
1 tutam da tuz dökün ve yoğurmaya başlayın.
Cevizi katın ve yoğurmaya devam edin.
Çok fazla yoğurmayın, malzemeler karışsın yeter.
Ayırdığınız yumurta akını 2 çorba kaşığı su ile çırpın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparın, elinizde yuvarlayın.
Önce yumurta akına, sonra da hindistan cevizine batırın ve tepsiye dizmeye başlayın.
Tüm hamur bitene dek aynı şekilde devam :)
Bu malzemelerle 35 tane kurabiye oldu.
Isınmış fırında 20 dakika kadar pişirip, soğumalarını bekledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.


HAZIR :)  Afiyet Olsun!

Açıklamalı video için tıklayınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder