11 Şubat 2016 Perşembe

YER ELMASI ÇORBASI

8. Bölüm: YER ELMASI ÇORBASI
Merhabalar... Sizlerle bu bölümde kış aylarında içinizi ısıtacak bir çorba tarifimi paylaşmak istiyorum. Faydaları saymakla bitmeyen
yer elması ile hazırlanmış, yapımı ise yer elmalarını soymak dışında gayet kolay :)

MALZEMELER:

1 paket (750-800 gr.) yer elması
1 soğan (yemeklik doğranmış)
1 pırasanın beyaz kısmı (ince doğranmış)
1/2 limon suyu
1 adet defne yaprağı
1 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tozşeker
Tuz, Karabiber, Kuru kekik
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kupa sıcak süt

YAPILIŞI:

Bir tencereye 4 bardak su koyun.
İçine limon suyu, defne yaprağı, 1 diş sarımsak, 1 silme tatlı kaşığı tuz ve
az karabiber ekleyin ve kaynaya dursun.
Bu arada, yer elmalarını soyun, yıkayın. Mümkün olduğunca eşit
büyüklükte kesin ve ocaktaki suya ekleyin. 10 dakika hafif ateşte kaynatın.
Tavada zeytinyağını ısıtın.
Soğanı ve pırasayı tavaya alın, çok az tuz-karabiber serpin ve
10 dakika hafif ateşte soteleyin.
Yer elmalarını süzün ve defne yaprağını çıkarın. Suyunu muhafaza edin.
Yer elmaları, soğan ile pırasayı aynı tencereye alın.
Üstüne 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı toz şeker, az karabiber ve
bir tatlı kaşığı kuru kekik ilave edin.
Süzdüğünüz yer elması suyunu ekleyin ve 15 dakika daha kaynatın.
Bu arada sütünüzü ısıtmaya başlayabilirsiniz.
Çorbaya en son 1 kupa sıcak süt ekleyin, 1-2 taşım kaynatın ve
ocağın altını kapatın! Tuzunu, biberini kontrol edin ve az gelmişse ekleyin.
El blendırından geçirdikten sonra arzu ederseniz kevgirden de geçirebilirsiniz.
Sıcak olarak servis edin.

HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklama video için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder