6 Şubat 2016 Cumartesi

PAELLA ALLA TURCA- Türk usulünde İspanyol pilavı

4. Bölüm: Paella Alla Turca- Türk usulünde İspanyol pilavı (Karatay diyetine uygun malzemelerle)

Merhabalar... Sizlerle bu bölümde, İspanyolların meşhur pilavı olan Paella'ya Türk yorumu getirdiğim bir tarifimi paylaşmak istiyorum. Az zahmetle ve sofralarınızda çok zengin duracak bir sunumla... 

MALZEMELERİMİZ: 

1/2 kg. oda sıcaklığında tavuk kalça (iri doğranmış ve çok hafif unlanmış)
3 tatlı yeşil biber, 3 kırmızı biber (iri doğranmış)
3 domates (iri doğranmış)
1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
Çeyrek kangal sucuk (küp küp, küçük doğranmış) tercihen ev yapımı
3 bardak pilavlık bulgur 
2 adet haşlanmış yumurta (süslemek için)
2 adet limon (süslemek için)
1 kase kıyılmış maydonoz (süslemek için)
Zeytinyağı (1 küçük su bardağı ya da 1 büyük çay bardağı)
4 diş sarımsak 
2 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber 
Acı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
Büyük boy, yuvarlak tepsi

YAPILIŞI:

Fırınınızı 200 dereceye getirin. 
1/2 bardak zeytinyağını tepsiye dökün ve yayın.
Doğramış olduğunuz: tavuk, yeşil ve kırmızı biber, domates ile 3 diş sarımsağı tepsiye yayın.
Üzerlerine 2 silme tatlı kaşığı tuz, 1 silme çay kaşığı karabiber serpin. Arzuya göre kırmızı toz biber ilave edebilirsiniz. 
Şimdi pamuk eller karışıma, hepsini güzelce hepsini harmanlayın :)
Elleri yıkadıktan sonra :) tepsinizi fırına verin ve en az 20 dakika fırınlayın.
Bu arada, yumurtaları haşlamaya başlayabilirsiniz. 
Bir tavada 1/2 bardak zeytinyağını 1 diş sarımsak ile birlikte ısıtmaya başlayın. Isınınca, sarımsağı çıkarın ve soğanları ekleyip 5 dakika kadar soteleyin.
Sucukları ekleyin ve 2 dakika kadar karıştırarak pişirin. Burnunuza sucuk kokusu gelecektir. 
O noktada 2 kaşık domates, 1 kaşık biber salçasını koyup karıştırın.
Bulguru ilave edip 1 silme tatlı kaşığı tuz, az karabiber serpin ve 2 dakika daha çevirdikten sonra sonra ocağı kapatın! 
Diyelim ki, 3 değil de 2 bardak bulgur kullanmak istiyorsunuz. O zaman gelecek aşamada 6 yerine 4 bardak sıcak su ilave edin. Bulguru da baştan biraz daha az yağ ile kavurun ve daha az tuz koyun. Son olarak pişirme süresini 14-15 dakikaya düşürün.
Tepsiyi fırından alın ve bulgurları ilave edin. 
6 bardak sıcak su ekleyin ve çok az karıştırın. 
Dikkatlice, kendinizi yakmadan tekrar fırına verip 20 dakika kadar pişirin. 
Bu arada, haşlanmış yumurtaları soyun, limonlarla uzunlamasına dilimleyin. Çok az tuz ve karabiber serpiştirin
Tepsinizi fırından alın. Tuzunu ve biberini kontrol edin, az gelmişse arzuya göre ilave yapın. Eğer ilave yapmışsanız çok nazikçe şöyle bir karıştırın. 
Yumurta ve limon dilimlerini tepsinin üstüne dilediğiniz gibi dizin.
Son olarak maydonozu tepsinizin her tarafına serpiştirin. 
Sıcak olarak servis edin, tepsisi ile sofranızdaki başrolü alsın. 

HAZIR :) 
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder