20 Şubat 2016 Cumartesi

KEREVİZ PÜRESİ

12. Bölüm: KEREVİZ PÜRESİ
(Karatay diyetine uygun malzemelerle)

Merhabalar... Sizlerle bu bölümde patates püresine rakip,düşük kalorili kereviz püresi tarifimi paylaşmak istiyorum.
Yapımı çok kolay olan, yerken pişmanlık duymayacağınız bir lezzet :)

MALZEMELERİMİZ:

2 büyük kereviz
3 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
½ bardak süt (oda sıcaklığında)
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Muskat (yoksa koymayabilirsiniz)

YAPILIŞI:

Kerevizlerin sap kısımlarını kesin ve daha sonra kullanmak üzere ayırın.
Gövdenin üst ve alt taraflarını kesin, bıçak yardımı ile kabuğunu tıraşlayın.
Önce ikiye bölün. Böldüğünüz parçaları tekrar tekrar ikiye bölerek devam edin.
Ne kadar küçük doğradığınız önemli değil, yeter ki benzer büyüklükte olsun.
Bir tencereye su doldurun, içine 1 diş sarımsak, 1 silme tatlı kaşığı tuz, az karabiber ekleyin.
Kerevizleri tencerenin içine alın ve tamamen yumuşayana kadar haşlayın.
Ne kadar küçük kesmişseniz o kadar çabuk pişer.
Benimkiler yaklaşık 30 dakikada hazırdı.
Çatalla kolaylıkla ezilecek hale geldiğinde ocaktan alın ve iyice süzün.
Çok iyi ezin ve püre haline getirin. Çatal, rondo ya da patates ezici kullanabilirsiniz.
Tekrar tencereye alın, tereyağını ekleyin, karıştırarak erimesini sağlayın.
Üstüne çok az muskat rendesi, ½ tatlı kaşığı tuz, az karabiber ekleyin.
En son sütü azar azar ekleyin ve karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.
Tuzunu kontrol edin, az gelmişse ilave edin ve sıcak olarak servis edin.

HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder