27 Ocak 2016 Çarşamba

BROKOLİ ÇORBASI

2. Bölüm- Brokoli Çorbası

Merhabalar... Sizlerle bu bölümde, yapımı son derece kolay ama olağanüstü lezzetli ve besleyici bir kışlık çorba tarifimi paylaşmak istiyorum. 

MALZEMELERİMİZ:

1 Brokoli (sadece çiçek kısımları)
1 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 patates (küp küp doğranmış)
1 havuç (küp küp doğranmış) 
1 kereviz sapı (küçük doğranmış) ya da 1/4 kereviz (küp küp doğranmış)
Tuz, karabiber, zeytinyağı, tereyağı

YAPILIŞI:

- Büyük bir tencereye 1 litre (yaklaşık 6 bardak) su koyup kaynatın.
- Kaynayınca içine bir diş sarımsak, 1 adet defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı tuz ve az karabiber ekleyin.
- Brokolileri bu suda 5 dakika haşlayıp, süzün. Sarımsak ve defne yaprağını çıkartıp, haşlama suyunu çorbada kullanmak üzere muhafaza edin.
- Aynı tencereye 2 kaşık zeytinyağı, 1 kaşık tereyağı koyup, küp küp kesilmiş patates, havuç ve kerevizi 5 dakika kadar soteleyin. Çok çok az tuz ve karabiber ekleyin.
- Brokolileri de ilave edip, şöyle bir döndürdükten sonra, kenara ayırdığınız brokoli suyunu ekleyip 20 dakika kaynamaya bırakın.
- Ocağın altını kapatın. Çorbayı, blendırdan geçirip, eksik gelmişse, tuzunu, karabiberini arzuya göre ayarlayıp sıcak sıcak servis edin. 
- Daha yumuşak bir lezzet için, blendırdan sonra bir kez de kevgirden geçirmenizi öneririm. 

Arzu ederseniz çorbanızı süslemek için: 
Bayat ekmeklerinizi küp küp doğrayın. Bir tavaya 2-3 kaşık zeytinyağı dökün, karıştıra karıştıra, orta harlı ateşte kızartın ve çorbanızın üzerine, bir iki dal maydanoz ile birlikte serpiştirin. 

HAZIR :) 
AFİYET OLSUN!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder